Ponosno ističemo da smo jedna od rijetkih tvrtki koje projektiraju, proizvode i montiraju objekte po Vašim željama i za Vaše potrebe.

+385 (0)42 421 355 info@dlb.hr

Blog

HomeNajčešća pitanjaTehnologijaTehnologija – PVC Stolarija

Tehnologija – PVC Stolarija

Salamander SL 76

Salamander SL (Streamline) je sustav profila s pet komora i dvije brtve. Svojim modernim dizajnom i odličnim tehničkim karakteristikama zadovoljava sve standarde današnjeg tržišta. U kombinaciji s odgovarajućim staklom postižu se izolacijska svojstva koja zadovoljavaju niskoenergetske kuće. Salamander SL predstavlja optimalan izbor za Vaš dom nudeći najbolji omjer cijene i kvalitete.
Značajke PVC profila Salamander SL:Ugradbena dubina 76 mm

Elegnatno zaobljeno krilo dubine 82 mm
Pet komorni profil s dvije brtve
Velika središnja komora za optimalnu statiku
Moderan zaobljeni dizajn
Mogućnost ugradnje različitih vrsta ostakljenja
Otpornost na sve vremenske uvjete
Optimalna toplinska svojstava i zaštita od buke
Visoka protuprovalna zaštita
Čelična ojačanja za optimalnu statiku

Salamander 3D

Za one koji ne trpe kompromise Salamander 3D predstavlja sofisticiran profil za ljude sa stilom. Sa svojim elegantno zaobljenim linijama te vrhunskim tehničkim karakteristikama, danas predstavlja broj 1 u svijetu.
Značajke sistema PVC profila Salamander 3D: ugradbena dubina 78mm, elegantno zaobljeno krilo dubine 76mm, pet komorni profil sa tri brtve, velika središnja komora za optimalnu statiku, moderan zaobljeni dizanj okvira i krila, mogučnost ugradnje različitih vrsta ostakljenja, otporan na sve vremenske uvjete, prvoklasna toplinska svojstva i zaštita od buke, visoka protuprovalna zaštita, čelična ojačanja za optimalnu statiku.
Pvc prozori i balkonska vrata tip Salamander sistem 3D(pet komora sa tri brtve), boje po izboru investitora, pojačan sa pocinčanim čelikom od d=1,5 mm od njemačkog proizvođača GEBHARDT-STAHL-GmbH, sa koeficijentom prolaska topline U=1,2W/m2.k

GEALAN Sustav profila S 8000 IQ

Sustav profila sa 4, 5, 6 ili čak 7 zračnih komora potvrđuje sustavnu tržišnu orijentaciju GEALAN-a. Kod konstrukcije ovog sustava brtvljenja s dvije prislone brtve uz 74 mm dubine ugradnje imali smo na umu ekonomičnost i optimiranje materijala – kako bi proizvođači prozora mogli bez problema i ekonomično obrađivati prozore. U isto vrijeme proizvođači prozora i krajnji kupci imaju na izbor odabrati proizvod koji najviše odgovara njihovim potrebama, od cjenovno vrlo prihvatljivog do tehnički i kvalitetom vrlo zahtjevnog sustava profila kojeg mogu izabrati.

Prednosti S 8000 IQ:

Izbor od 4, 5, 6 ili 7 komora unutar profila, 74 mm dubine ugradnje daju dobru toplinsku i zvučnu izolaciju (vrijednost toplinskog koeficijenta do Uf=1,2 W/m2K) Geometrija profila optimirana prema materijalima, čuva resurse i okoliš. Velika glavna komora za preuzimanje velikih čeličnih učvršćenja. Jedan čelični profil za izravnavanje za okvire, krila i dovratnike. Isporučuje se u 12 standardnih akrilnih boja i 6 standardnih drvenih dekora. Novi sustav profila s četiri komore S 8000 IQ potvrđuje sustavnu tržišnu orijentaciju GEALAN-a.

Sustav profila S 9000

Novi sustav S 9000 kombinacija prislonog (AD) i srednjeg brtvljenja (MD)

Potpuno novi sustav profila S 9000 GEALAN predstavlja tržištu u srpnju 2012. godine. Sustav karakteriziraju prednosti prislonog i srednjeg brtvljenja, tj. kombinacija AD i MD sustava, te ujedinjuje sve prednosti unutar jednog sustava profila. Velika ugradbena dubina od 83 mm, 6 komorna tehnika unutar okvira i krila, te tri razine brtvljenja garancija su izvrsne toplinske izolacije.

Cilj razvoja ovog sustava je bio postizanje optimalne vrijednosti toplinske izolacije koja bi omogućila izradu prozora primjerenih za pasivne kuće. Sa postignutom vrijednosti pri ispitivanju profila od Uf = 0,92 W/m2K to je i omogućeno, te se sa standardnim čeličnim ojačanjem i 3-slojnim staklom vrijednosti Ug = 0,6 W/m2K može postići vrijednost prozora Uw ispod 0,8 W/m2K.

Sustav je optimiran za rad sa STV tehnologijom suhog lijepljenja profila krila za staklo i time se omogućuje izrada većih i stabilnijih elemenata.

OKOVI:

Roto okov

Standardno koristimo protuprovalni ROTO okov u srebnoj boji. ROTO okov renomiranog njemačkog proizvođača omogućuje besprijekorno prijanjanje krila na okvir čime se postiže maksimalna zvučna i toplinska izolacija.

Zaokretno-nagibni okov

U razvoj su uloženi dugogodišnje iskustvo, inovacije, razvoj i poboljšanja, tako da su proizvodi certificirani i imaju 10-godišnju garanciju. Svojstvo okova (Roto Compact-S i Roto NT) su jednostavno prilagođavanje različitim dimenzijama prozora, kvalitetno prijanjanje po čitavom dosegu prozora, upotreba za različite oblike, konstrukcije prozora i vrata. Okov ima malo sastavnih dijelova i omogućuje puno različitih načina upotrebe. Roto je sinonim za kvalitetu u industriji stambenog namještaja – stolarije. Okovi omogućavaju jednostavno otvaranje po vertikalnoj i horizontalnoj osi. Možemo ponuditi skriveni ili klasični okov.

SKRIVENI OKOV

KLASIČNI OKOV

Dizajnerski usmjerena tehnologija koja je primjenjena kod izrade skrivenog (nevidljivog) okova osigurava nam punu·funkcionalnost prozora, ali i nešto više: visoku estetiziranosti, profinjenost koja je vidljiva na prvi pogled. Unutrašnjost vašeg prostora pomoću skrivenog (nevidljivog) okova dobit će dodatnu vrijednost.

STAKLO

Presjek Low E izo stakla

Prikaz rezultata mjerenja temperature na površini unutrašnjeg stakla, uz uvjet vanjske temperature -10°C i unutrašnje +20°

IZO staklo

zvučna izolacija 34dB

U= 2.5W/m²K

Low E staklo

zvučna izolacija 34dB

U= 1.1W/m²K

 Troslojno staklo

zvučna izolacija 36dB

U= 0.8W/m²K

Vrsta stakla

U IZO izvedbi 4+16+4 mm dobija se koeficijent termičke provodljivosti kW=2.5 W/m2K

Tipologija Stakla — Tipologijom stakla podrazumijevamo načine na koje staklo pripremamo prije ugradnje. Tipičan primjer je tzv. IZO staklo. IZO staklo je kombinacija dva ili više staklenih ploha između kojih ugrađujemo aluminijski ili inox okvir tako da se između dvije plohe nalazi sloj ispunjen nekim plinom (zrak, argon i sl.). Što je teži plin to je bolja termička izolacija. Dobivenu strukturu nazivamo IZO komora.

IZO staklo — IZO staklo (dvostruko, trostruko staklo) se sastoji iz dvije ili više staklenih površina, između kojih se nalazi zračni sloj. Ova stakla se razlikuju po debljini (od 20 mm do 36 mm ), npr. 4+12+6 mm znači da je vanjska staklena ploha debljine 4 mm, zračni prostor 12 mm, a unutarnje staklo 6 mm. Također se razlikuju i po vrsti stakla, kao i obradi. Znači, vanjsko staklo može biti kaljeno, a unutarnje obično.

Low E Staklo — Low-e zaštita ( niska emisija) predstavlja ili pirolitičku zaštitu (hard-coating); za vrijeme procesa proizvodnje stakla se na površinu float-stakla nanosi tanki sloj metal-oksida ili postupkom katodnih zraka (sputtering/soft-coating), naknadno nakon procesa proizvodnje nanosi se više slojeva metal-oksida u visoko vakuumiranom postrojenju. Oba postupka propuštaju kratkovalno zračenje i reflektiraju dugovalno infracrveno zračenje. U-vrijednosti jednostavne staklene ploče se postupkom low-e zaštite smanjuju upola. Zaštita se koristi kako za toplinsku zaštitu tako i za zaštitu stakla od sunčeva zračenja. Staklene ploče koje su tretirane hard-coating postupkom (Online-postupak) imaju površinu postojanu na ogrebotine.

One se mogu obraditi i termički, a da se pri tome ne uništava vatrootporni sloj. Zaštitni slojevi nastali postupkom katodnih zraka (Offline-postupak) se nasuprot tome moraju u najkraćem vremenu preraditi u izolacijske ili višeslojne staklene ploče, kako bi se zaštita sačuvala od djelovanja atmosferilija. Približni neutralni zaštitni premazi variraju u pogledu boje već prema proizvodu između zelenkaste, plavičaste i sivkaste. Kod proizvodnje IZO stakla metalni premaz se nalazi u “unutrašnjoj” strani IZO stakla. Koeficijent termičke provodljivosti,ako je među prostor punjen plinom argonom, kW=1.1 W/m2K.

Ne smijemo zaboraviti da je to koeficijent za staklo, a kad se takvo staklo ugradi u prozor onda je taj koeficijent nešto lošiji, oko kW=1.3 W/m2K. Ako želimo da nam prozor ima taj koeficijent potrebno je prostor napuniti nešto težim plinom, npr. kriptonom.

Pjeskareno staklo — pjeskarenje stakla je obrada stakla nanošenjem abrazivnog sredstva na staklo pod visokim tlakom. Pjeskarenjem se može obraditi čitava površina stakla (potpuno pjeskarenje) ili dio stakla (djelomično pjeskarenje). Ovim načinom obrade mogu se postići i stvarati razni geometrijski oblici, figure, različiti uzorci i dizajn stakla, i time samo staklo postaje umjetničkim djelom.

Sorry, the comment form is closed at this time.