Ponosno ističemo da smo jedna od rijetkih tvrtki koje projektiraju, proizvode i montiraju objekte po Vašim željama i za Vaše potrebe.

+ 01145928421 info@dlb.hr

Blog

HomeNajčešća pitanjaTehnologijaTehnologija – proces proizvodnje

Tehnologija – proces proizvodnje

U pripremnom procesu projektiranja DLB kuća i njihovih elemenata koriste se ARCON programi pomoću kojih se postiže maksimalna preciznost i učinkovitost u procesu proizvodnje i gradnje kuće. Osim konstruktivnih elemenata kuća (zidovi, stropovi, krovište), unutar zidova projektiraju se razvodi PVC cijevi elektro instalacija i eventualnih dodatnih razvoda za antenske sisteme, alarm i slično, kao i priprema za razvod vodovoda i kanalizacije. Svi materijali koji se koriste u procesu proizvodnje atestirani su i u skladu su s normama Europske Unije. Drvni materijali sušeni su do 14% vlažnosti i impregnirani prirodnim zaštitnim sredstvima koja osiguravaju potpunu zaštitu drva. Ostali materijali koji se ugrađuju, također su atestirani od samog proizvođača i kompletno se uvoze iz zemalja Europske Unije.

Proces proizvodnje od pripreme, zaštite i obrade materijala za gradnju, izrade konstruktivnih elemenata niskoenergetskih montažnih kuća, precizno definiranih ARCON softwareom, odvija se unutar tvorničkih hala u kontroliranim uvjetima. Gotovi uskladišteni zidovi izvana su obloženi toplinskom izolacijom i grubo nanesenim fasadnim građevinskim ljepilom, na koje se po završenoj montaži kuće nanosi završni fini sloj i dekorativna fasadna žbuka u boji po izboru investitora. Na vanjskim zidovima je u tvornici ugrađena stolarija. Montaža kuće na terenu vrši se dizalicom na pripremljenu AB ploču temelja.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, upita za ponudu, prijedlog suradnje ili drugi nevezani upit, slobodno nas kontaktirajte koristeći dolje navedenu kontakt formu ili preko navedenih kontakt informacija.

Proces montaže je zbog prethodno izvedenih radnji kod projektiranja i opsega tvorničke izrade relativno brz i lak. Izvode ga iskusni i osposobljeni DLB monteri. Montaža zidova, stropova i postavljanje krovne konstrukcije u optimalnim vremenskim uvjetima u prosjeku traje jedan dan. Vrijeme pokrivanja krovišta crijepom ovisi o razvedenosti krova. Po pokrivanju krova završavaju se radovi na fasadi i dekorativnom sloju žbuke te preostaje još postavljanje gips kartonskih protupožarnih ploča na stropovima i izrada dimnjaka. Završni obrtnički radovi unutar objekta ovise o dogovoru i željama kupca. Maksimalan vremenski period potreban za montažu kuće u visokom nivou izgrađenosti ovisno o tipu kuće traje od 15 – 30 dana.

Sorry, the comment form is closed at this time.